Spontane actie.

Hier volgt het verslag van herder Anja en haar foto’s.

Zondag 22 april j.l. ging ik mee om foto’s te maken  van een paar lammetjes. We waren heerlijk aan het genieten van de lammeren en hun moeders, toen Marco de oprit opreed. Hij was druk bezig om het nieuwe stuk grasland op Erfgoed De Boemerang af te zetten. Erfgoed De Boemerang heeft het naastgelegen perceel grasland er bij gekocht en, op een stuk voor parkeerplaatsen na, mogen de schapen er lopen.

Na samen wat gedronken te hebben, ging herder Monique foto’s maken van de inzaaidag (bermen met een bloemen en kruidenmengsel inzaaien) en vertrokken Marco en ik richting Meppen. Daar aangekomen bleek dat Jill al heel veel voorwerk had gedaan.  Marco checkte één en ander.

Door een sloot konden we via het nieuwe veld, het oude veld bereiken. De dames vonden het wel leuk dat ik kwam kijken (niets wetende van de brandnetels waarin we hebben gestaan, moddervoeten van het slootje, etc.)

De ooien werden in de kraal gelokt om een citronella badje (zie voetnoot) te krijgen tegen al het ongedierte in de vacht en op de huid. Wanneer ze aan de beurt waren geweest, kregen ze een rode stip op hun toetje zodat duidelijk was welke ooi reeds behandeld was.

Toen…..  het grootste moment…. uit de kraal, achter Marco aan, via de sloot… naar de nieuwe weide. Naar heerlijk vers groen gras. De dames genoten volop.

Groet,

Anja

  • De citronella die we gebruiken is tegen myiasis. Dat is een huidmaden ziekte die veroorzaakt wordt door de larven van een aantal soorten vliegen. Door de geur van dit natuurlijk middel komen deze vliegen niet bij het schaap.