Tussen de bevallingen door…….

Het is druk met alle bevallingen, maar er moeten ook andere dingen gebeuren zoals bijvoorbeeld verweiden. Vandaag was het tijd om de groep oudere ooien en de enters (jaarlingen) te verweiden van de weide in Benneveld naar erfgoed camping De Boemerang in Meppen.

Rond 10 uur verzamelden de herders zich bij de de stal. Toen iedereen er was ging het richting weide en haalden we de schapen op.  Vanwege wegwerkzaamheden besloten we om achterlangs via het zandpad te lopen. Marco en Huub liepen voorop. De achterhoede werd gevormd door Wibbina, Anja en Monique.  De ooien hadden er zin in en hielden er flink de pas in. Vanaf Benneveld achterlangs, ging het naar het Beerwegje en dan naar het bruggetje bij de stapbalken. Via het smalle bruggetje, wat een prachtig gezicht was, naar Oud Aalden. Marco maakte een mooie opname van de tocht over het bruggetje.

Via Oud Aalden kwamen we bij de molen (zie foto’s) . Daar werden we begroet door de buurman van de molen en gaven we aan dat het nog even duurt voor de schapen bij de molen komen. Dat gebeurt op 3 juni a.s. bij het schaapscheerfeest. Nog even geduld allemaal. We kijken er ook naar uit en hebben er zin in.

Via het fietspad van de molen naar Meppen en dan door Meppen richting erfgoed De Boemerang waar deze ooien nu een poosje mogen grazen. De dames hadden er geen bezwaar tegen en hernieuwden hun kennismaking met het hangbuikzwijntje die daar ook loopt. Daarna ging het huiswaarts en na een tocht van 9 kilometer was de koffie en thee welkom. Zeker met een plak krentenbrood er bij . Heerlijk. Dankjewel Wibbina.

Nog een hint. Maandag 2 april a.s. (2e paasdag) is het lammetjesdag bij de schaapskudde Benneveld. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom om de lammetjes te bekijken en evt. te aaien.

Nog even geduld!!!! Tot 3 juni 2018 op het schaapscheerfeest.