Gruin

Gruin

We willen jullie kennis laten maken met de ingezette rammen die zorg hebben gedragen voor de lammetjes die we begin maart verwachten. Tucker was de eerste en nu is Gruin aan de beurt.

                                                     G R U I N                                                                       

Hallo, mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Gruin en ook ik ben een fok-ram bij de schaapskudde Benneveld. Ik ben geboren op 1 maart 2016 bij Stichting Het Drents Heideschaap in Ruinen. Van daaruit ben ik verhuisd naar de Schaapskudde Benneveld in Benneveld. Ik mocht even een poosje op stal staan en kreeg daar gezelschap van Obelix. Een onverwacht nakomertje. We kunnen het prima samen vinden. Mijn naam kreeg ik bij de schaapskudde Benneveld en is een combinatie van mijn kleur en de plek waar ik vandaan kom. Grijs en Ruinen, samen is dat Gruin geworden.

Ook ik werd gekeurd en tja, schoonheid verloochent zich niet. Mijn horens werden uitmuntend bevonden. Mijn kop, vacht en romp kregen het predicaat zeer goed. En de rest was natuurlijk ook heel goed. Wat wil je nog meer.

Op 1 oktober kreeg ik een groep van 8  ooien toegewezen waar ik mijn diensten aanbood. Obelix begeleidde me voor de nodige geestelijke steun. Zo’n 6 weken later was het werk gedaan en zijn Obelix en ik opgehaald en mochten we uitrusten bij de groep rammen in Oud Aalden. Het was even zoeken naar een plek in de rangorde, maar dat was geen probleem.